Treceți la conținutul principal

Nu Vezi Pragul de Jos până ce nu Dai cu Capul în Pragul de Sus


Cei de la Radio Zu au început de ceva timp o campanie numită Panică la Etnobotanică prin intermediul căreia vor să evidenţieze efectele destructive pe care le au etnobotanicele asupra vieţii oamenilor. Mai mult aceştia vor să organizeze pe data de 14 Februarie, adică de Sf. Valentin, un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la ora 13:00. Speranţa tuturor e aceea că vor reuşii să trezească în ultimul ceas conştiinţa politicienilor noştrii (gura mamii lor!) şi să se interzică vânzarea acestor droguri, implicit să se închidă aceste magazine ce vând de fapt moarte, nu vise.

E o iniţiativă admirabilă şi sper să aibă succes. Cu toate că sunt mulţi care sunt Gică Contra şi îi deranjează astfel de mitinguri sunt şi mai mulţi care nu sunt de-acord cu astfel de substanţe ce aduc moarte copiilor, fraţilor, prietenilor.

Cei care au ceva de comentat îs ăia care se cred mult mai deştepţi decât sunt şi se cred foarte moderni şi libertini. Îs obişnuiţi să meargă numai la extrem, e un fel de antiteză a ceea ce era înainte de 89. Dacă pe toţi înainte îi interesau ce face
vecinul şi asculta cu borcanul la perete să urmărească fiecare mişcare, acum mulţi au dat în cealaltă extremă în care nu-i interesează nimic, ei nu se bagă în viaţa nimănui, au expresii de genul Ce te interesează ce fac alţii? E problema lor! Nu-i obligă nimeni să cumpere etnobotanice şi să se drogheze!.


Până la urmă e normal să nu intri cu bocancii în viaţa oamenilor dar nici să nu te intereseze de ce-i în jurul tău nu e bine. Până la urmă trăim în societate şi nu în junglă când singura problemă ar fi să nu uităm să ne prindem de liană atunci când sărim dintr-un copac în altul.

Mă enervează avocaţii ăştia care apară etnobotanicele (sau alte droguri), şi care atunci când le spui că nu eşti de-acord cu ele sar în sus ca arşi şi te iau cu întrebări de genul Da' ce te interesează? Ce te doare capul de ăia care consumă sau de ăia care vând? etc. Apăi de asta ca societate suntem la curu' vacii că nu ne implicăm, ne doare-n paişpe de ce fac ceilalţi de lângă noi şi suntem în stare să-i lăsăm să moară. De-asta se gâsesc zejdemii de voluntari atunci când e de făcut rău dar când să faci un bine toţi o dau cotită, mai ales aceşti avocaţi de care vobeam mai sus. Apăi acuma e cool, trandy să consumi droguri, să te simţi high. E OK, bagă-ţi tu praf în cur cât vrei numai nu ispitii şi pe alţii, numai nu băga în băutură la femei ca apoi să profiţi de ele, nu da în cap la oameni ca să procuri bani pentru droguri. Vrei să visezi? Ia şi culcă-te!

Aceste etnobotanice au luat amploare foarte mult în ultimul timp. O mulţime de tineri ajung la urgenţe, mulţi îşi distrug viaţa, familiile, pierd slujba şi prietenii şi dacă nu sunt alţii care să-i ajute îşi pot pierde şi viaţa. Aşa că trebuie să te implici chiar dacă alţii nu sunt de-acord şi se dau foarte libertini. Până la urmă şi libertatea totală duce la haos. Imaginaţi-vă un stat fără legi, mai ales acum când oamenii nu mai ştiu ceea ce e moral şi ce nu. Mulţi dependenţi vor ajutorul, ştiu că nu pot reuşi singuri, dar nu au pe nimeni alături. Poate că au fost înconjuraţi de astfel de oameni prea moderni şi acum acele persoane îşi zic De ce să mă bag? Face fiecare ce vrea cu viaţa lui!

Foarte bine că s-a gândit cineva, adică cei de la Radio Zu, şi se implică în această acţiune de a interzice plantele acestea mortale. Cui nu-i convine să îşi facă propriul miting în care să militeze pentru legalizarea cocainei, marijuanei, etnobotanicelor (după ce vor fi interzise). Pentru prima oară când văd că mulţi români sunt uniţi pentru ceva. Sper ca pe 14 februarie să fie foarte mulţi acolo în faţa parlamentarilor să le arăte pumnii, şi de ce nu, the finger.

Nu vezi pragul de jos până ce nu dai cu capul de pragul de sus! , atunci o să vedeţi cum avocaţii apărării vor devenii chiar avocaţii acuzării.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.