Treceți la conținutul principal

Scripturi Greasemonkey în Google Chrome

Când eram utilizator Firefox era un adon ce mă lega foarte mult de acest browser şi anume Greasemonkey. Acest addon îţi dă posibilitatea de a instala diferite scripturi cu ajutorul cărora poţi să manipulezi felul cum îţi este afişată o pagină de internet, adaugă diferite funcţionalităţi unei pagini, elimină unele proprietăţi din pagină, etc. Ceea ce nu ştiam e faptul că aceste scripturi pot fi folosite implicit, adică fără a instala o extensie adiţională, şi în browser-ul Google Chrome.

Pe site-ul UserScripts.org o să găsiţi o mulţime, deci o mulţime de scripturi ce sigur o să vă ajute la un moment dat, de la scripturi pentru site-urile Google (Reader, Docs, Blogger, Gmail), până la scripturi pentru Facebook, Twitter, jocuri online ca MafiaWars, Travian, Hattrick, scripturi pentru YouTube şi nu numai. Chiar şi voi puteţi crea astfel de scripturi dacă ştiţi cum ca apoi să le puneţi pe site.

Mai jos vreau să vă dau câteva exemple de scripturi pe care poate o să le găsiţi interesante:


1. Unfriend Finder - acest link acţionează asupra Facebook-ului şi îţi oferă posibilitatea de a vedea cine te-a eliminat din lista de prieteni. O să apară un nou meniu numit Unfriends pe pagina voastră de Facebook, unde veţi putea vedea cei care v-au trădat :) şi v-au şters din listă şi poate chiar din memoria lor. 

2. FFixer - un alt script pentru Facebook cu ajutorul căruia puteţi vedea imaginile de profil mult mai mari, vizualizarea albumelor cu poze se face mai uşor, se adaugă link-uri de download pentru filmuleţe, arată vârsta prietenilor cât şi în ce zodie sunt, poţi integra Google Calendar cu Facebook, poţi face bookmark-uri şi multe altele. Acest script poate fi customizat după preferinţele fiecăruia!

3. Google Pirate v2 Extended - pentru a căuta pe Google muzică gratis, seriale, filme, torrente, ebooks, arhive şi alte fişiere publice pe internet.

4. Helvetimail - un skin pentru GMail, asta în caz că vreţi să folosiţi un script şi nu sunteţi mulţumit de Minimalist Gmail.

5. YouTube auto buffer - încarcă fişierele video în buffer dar nu dă autoplay, elimină reclamele din video şi automat pune vizionarea în HD dacă filmuleţul dispune de această proprietate.

Scripturile de mai sus sunt doar câteva exemple, dar cum v-am mai spus, pe site-ul UserScripts o să găsiţi foarte multe scripturi. Ce trebuie să faceţi e să daţi pe meniul Tags de pe site şi apoi să daţi click pe o anumită etichetă şi imediat vor apărea toate scripturile ce fac referire la acea etichetă. Sau puteţi scrie în căsuţa de Search un anumit cuvând, de exemplu softpedia şi va apărea toate scripturile pentru acest site.

O altă metodă de a găsii cele mai interesante scripturi e să căutaţi pe Google introducând în căsuţa de search cuvintele: best greasemonkey scripts.

Apăi, instalare plăcută, utilizare plăcută şi cât mai productivă şi poate, dacă nu e deranjul prea mare, o să-mi spuneţi şi mie aici pe blog ce părere aveţi despre aceste scripturi şi pe care le folosiţi cel mai des.

Bye!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.