Scripturi Greasemonkey în Google Chrome

Când eram utilizator Firefox era un adon ce mă lega foarte mult de acest browser şi anume Greasemonkey. Acest addon îţi dă posibilitatea de a instala diferite scripturi cu ajutorul cărora poţi să manipulezi felul cum îţi este afişată o pagină de internet, adaugă diferite funcţionalităţi unei pagini, elimină unele proprietăţi din pagină, etc. Ceea ce nu ştiam e faptul că aceste scripturi pot fi folosite implicit, adică fără a instala o extensie adiţională, şi în browser-ul Google Chrome.

Pe site-ul UserScripts.org o să găsiţi o mulţime, deci o mulţime de scripturi ce sigur o să vă ajute la un moment dat, de la scripturi pentru site-urile Google (Reader, Docs, Blogger, Gmail), până la scripturi pentru Facebook, Twitter, jocuri online ca MafiaWars, Travian, Hattrick, scripturi pentru YouTube şi nu numai. Chiar şi voi puteţi crea astfel de scripturi dacă ştiţi cum ca apoi să le puneţi pe site.

Mai jos vreau să vă dau câteva exemple de scripturi pe care poate o să le găsiţi interesante:


1. Unfriend Finder - acest link acţionează asupra Facebook-ului şi îţi oferă posibilitatea de a vedea cine te-a eliminat din lista de prieteni. O să apară un nou meniu numit Unfriends pe pagina voastră de Facebook, unde veţi putea vedea cei care v-au trădat :) şi v-au şters din listă şi poate chiar din memoria lor. 

2. FFixer - un alt script pentru Facebook cu ajutorul căruia puteţi vedea imaginile de profil mult mai mari, vizualizarea albumelor cu poze se face mai uşor, se adaugă link-uri de download pentru filmuleţe, arată vârsta prietenilor cât şi în ce zodie sunt, poţi integra Google Calendar cu Facebook, poţi face bookmark-uri şi multe altele. Acest script poate fi customizat după preferinţele fiecăruia!

3. Google Pirate v2 Extended - pentru a căuta pe Google muzică gratis, seriale, filme, torrente, ebooks, arhive şi alte fişiere publice pe internet.

4. Helvetimail - un skin pentru GMail, asta în caz că vreţi să folosiţi un script şi nu sunteţi mulţumit de Minimalist Gmail.

5. YouTube auto buffer - încarcă fişierele video în buffer dar nu dă autoplay, elimină reclamele din video şi automat pune vizionarea în HD dacă filmuleţul dispune de această proprietate.

Scripturile de mai sus sunt doar câteva exemple, dar cum v-am mai spus, pe site-ul UserScripts o să găsiţi foarte multe scripturi. Ce trebuie să faceţi e să daţi pe meniul Tags de pe site şi apoi să daţi click pe o anumită etichetă şi imediat vor apărea toate scripturile ce fac referire la acea etichetă. Sau puteţi scrie în căsuţa de Search un anumit cuvând, de exemplu softpedia şi va apărea toate scripturile pentru acest site.

O altă metodă de a găsii cele mai interesante scripturi e să căutaţi pe Google introducând în căsuţa de search cuvintele: best greasemonkey scripts.

Apăi, instalare plăcută, utilizare plăcută şi cât mai productivă şi poate, dacă nu e deranjul prea mare, o să-mi spuneţi şi mie aici pe blog ce părere aveţi despre aceste scripturi şi pe care le folosiţi cel mai des.

Bye!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei