Treceți la conținutul principal

Eu nu Vand Tara asa Ieftin!

Zilele astea vuiesc televiziunile si ziarele dupa ce vreo 60 de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati, preventiv e adevarat, pentru luare de mita, adica spaga, si pentru constituire a unui grup infracţional organizat, adica organizatie mafiota. Intrebarea e de ce abia acum cand defapt chestiile astea se intampla de prin 1990? Poate se vrea a fi doar putin praf aruncat in ochii UE acum cand ne apropiem de data limita pentru a intra in Schengen. Zic putin praf deoarece dupa mine ar trebui majoritatea vamesilor sa fie arestati. Daca vreo unul nu mai ia spaga acuma cu siguranta vila din centrul orasului, proprietate personala, nu e ridicata pe salar de bugetar. Cred de-altfel ca majoritatea din cei arestati vor pleca acasa cu zambetul pe buze si cu nicio zi de condamnare. Asta-i Romania! Cum zicea un amic "Da bine la popor sa-i plimbe prin fata camerelor de vederi cu catusele la mana".

Eu sunt din zona aia, Botosani, am terminat facultatea la Suceava si am avut o colega care-i la politia de frontiera Siret si din pacate a fost si ea arestata. Din respect pentru ea si pentru faptul ca ma intelegeam bine si era o fata cuminte si la locul ei nu am sa spun nimic despre ea de rau cu toate ca e in aceeasi oala ca si colegii ei. Asa ca am sa ma refer doar la colegii ei. 

Au strans milioane de lei (mii si mii de euro) de pe spatele cinstitilor traficanti de tigari.
Sumele primite de politistii care lucrau pe o tura variau intre 7.000-8.000 lei pana la 20.000-25.000 lei, in conditiile in care, intr-o tura de 12 ore lucrau aproximativ 10-12 persoane.
Ce e interesant e faptul ca la sfarsitul unei ture se adunau toti si imparteau castigul greu muncit in functie de functie. Puneau banii intr-o galeata si imparteau frateste, doua sefului, una angajatului, doua sefului, una angajatului... E ca si cum acesti dragi patrioti au mers cu colinda si la sfarsit isi impart castigul. Foarte frumos!

Vamesii cat si politistii de frontiera sunt si buni negociatori. Iata o discutie intre un politist si un cinstit traficant:
 "Manuel Eugen Costache (MEC): Bai, omule, deci mie... mi-ai pus... cat ai pus aici?
 Interlocutor (I): 40.  
MEC: Ei! Pui... Pui 70! Da-ncoa! Hai! Mai pune 50! 
I: Sefu! 50... 
MEC: (politistul intinde mana dreapta in care are o bancnota ce pare a avea cupiura, spre geamul ghiseului) Da-ncoace pasaportul! Mai pui 50 ca-ti tai capul, daca!  
I: Nu, nu, sefu! Apai, lasa-ma oleaca!..."
- "MEC: Ceapa ta de drac!  
I: Ai vazut?  
MEC (neinteligibil)  
I: Alta data ies mai ieftin oleaca!  
Ionel Giza: Alta, data inapoi! 
 I: Alta data, nu inapoi!  
IG: Alta data inapoi si stai la rand!"
- "Mihaela Elena Cosic (MEC): Auzi, Florin! Il stii pe acesta? L-ai mai vazut? ... Hm? 
 Florin Lupu (FL): Stai, stai, stai, ca nu stiu cum ii spune!  
MEC: Ion Sabin ... MEC: Sa iau sau nu?  
FL: Ia!  
MEC: Hm?  
FL: Da!".
Si cum romanul e invidios din nastere unii dintre acesti infractori erau si suparati ca alti colegi de-ai lor primeau mai multi bani. Ete bre! Ala a primit cu un milion mai mult ca mine, oare e mai bun la negociat? 

Nu e de mirare cum unii si-au luat masini scumpe, si-au construit vile si s-au lafait in bani cand astfel de practici erau in fiecare zi acolo.

Mai multe detalii aflati pe site-ul StirileProTV.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!