Eu nu Vand Tara asa Ieftin!

Zilele astea vuiesc televiziunile si ziarele dupa ce vreo 60 de vamesi si politisti de frontiera au fost arestati, preventiv e adevarat, pentru luare de mita, adica spaga, si pentru constituire a unui grup infracţional organizat, adica organizatie mafiota. Intrebarea e de ce abia acum cand defapt chestiile astea se intampla de prin 1990? Poate se vrea a fi doar putin praf aruncat in ochii UE acum cand ne apropiem de data limita pentru a intra in Schengen. Zic putin praf deoarece dupa mine ar trebui majoritatea vamesilor sa fie arestati. Daca vreo unul nu mai ia spaga acuma cu siguranta vila din centrul orasului, proprietate personala, nu e ridicata pe salar de bugetar. Cred de-altfel ca majoritatea din cei arestati vor pleca acasa cu zambetul pe buze si cu nicio zi de condamnare. Asta-i Romania! Cum zicea un amic "Da bine la popor sa-i plimbe prin fata camerelor de vederi cu catusele la mana".

Eu sunt din zona aia, Botosani, am terminat facultatea la Suceava si am avut o colega care-i la politia de frontiera Siret si din pacate a fost si ea arestata. Din respect pentru ea si pentru faptul ca ma intelegeam bine si era o fata cuminte si la locul ei nu am sa spun nimic despre ea de rau cu toate ca e in aceeasi oala ca si colegii ei. Asa ca am sa ma refer doar la colegii ei. 

Au strans milioane de lei (mii si mii de euro) de pe spatele cinstitilor traficanti de tigari.
Sumele primite de politistii care lucrau pe o tura variau intre 7.000-8.000 lei pana la 20.000-25.000 lei, in conditiile in care, intr-o tura de 12 ore lucrau aproximativ 10-12 persoane.
Ce e interesant e faptul ca la sfarsitul unei ture se adunau toti si imparteau castigul greu muncit in functie de functie. Puneau banii intr-o galeata si imparteau frateste, doua sefului, una angajatului, doua sefului, una angajatului... E ca si cum acesti dragi patrioti au mers cu colinda si la sfarsit isi impart castigul. Foarte frumos!

Vamesii cat si politistii de frontiera sunt si buni negociatori. Iata o discutie intre un politist si un cinstit traficant:
 "Manuel Eugen Costache (MEC): Bai, omule, deci mie... mi-ai pus... cat ai pus aici?
 Interlocutor (I): 40.  
MEC: Ei! Pui... Pui 70! Da-ncoa! Hai! Mai pune 50! 
I: Sefu! 50... 
MEC: (politistul intinde mana dreapta in care are o bancnota ce pare a avea cupiura, spre geamul ghiseului) Da-ncoace pasaportul! Mai pui 50 ca-ti tai capul, daca!  
I: Nu, nu, sefu! Apai, lasa-ma oleaca!..."
- "MEC: Ceapa ta de drac!  
I: Ai vazut?  
MEC (neinteligibil)  
I: Alta data ies mai ieftin oleaca!  
Ionel Giza: Alta, data inapoi! 
 I: Alta data, nu inapoi!  
IG: Alta data inapoi si stai la rand!"
- "Mihaela Elena Cosic (MEC): Auzi, Florin! Il stii pe acesta? L-ai mai vazut? ... Hm? 
 Florin Lupu (FL): Stai, stai, stai, ca nu stiu cum ii spune!  
MEC: Ion Sabin ... MEC: Sa iau sau nu?  
FL: Ia!  
MEC: Hm?  
FL: Da!".
Si cum romanul e invidios din nastere unii dintre acesti infractori erau si suparati ca alti colegi de-ai lor primeau mai multi bani. Ete bre! Ala a primit cu un milion mai mult ca mine, oare e mai bun la negociat? 

Nu e de mirare cum unii si-au luat masini scumpe, si-au construit vile si s-au lafait in bani cand astfel de practici erau in fiecare zi acolo.

Mai multe detalii aflati pe site-ul StirileProTV.

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei