Treceți la conținutul principal

Aplicaţii Web ce Înlocuiesc cu Brio Aplicaţiile Standard

Tendinţa e ca pe viitor să nu mai fie aplicaţii pe care să fim nevoiţi să le downloadăm şi să le instalăm pe calculatorul nostru deci nu o să mai fim limitaţi de sistemul de operare, de hardware, de localizarea geografică ci o să folosim acele programe prin intermediul unui browser. Cel mai mult pot beneficia de astfel de aplicaţii cei care trebuie să stocheze date într-un mediu central ca firmele de logistică, vânzări, curierat, bănci, publicaţii etc.

Totuşi ce aplicaţii putem găsii on the cloud (aşa cum este intitulat în engleză) care ne-ar putea interesa pe noi utilizatorii obişnuiţi?

Mai jos am enumerat doar câteva aplicaţii ce pot înlocui cu brio aplicaţiile standard.
Să o luăm sistematic! Ce aplicaţii folosim mai des? Aplicaţiile office, aplicaţiile grafice, de socializare, aplicaţiile pentru internet ar putea fi cele mai utilizate de noi toţi.

1. În categoria aplicaţiilor office putem înlocui Microsoft Office, Open Office, Libre Office (Linux), Soft Maker, AbiWord etc cu Google Docs. Prin acest serviciu poţi crea documente word, excel, prezentări, formulare şi chiar chestionare. Dacă nu e de-ajuns prin intermediul Google Chrome, browser-ul de la Google, poţi deschide fişiere .pdf, deci nu o să mai ai nevoie să instalezi Adobe Reader.


2. La secţiunea aplicaţii grafice trebuie să menţionez nu una ci mai multe aplicaţii:

 - Aviary - este o aplicaţie de editare a imaginilor dar poate fi folosit şi ca editare de fişiere audio. Până acum nu l-am folosit dar l-am instalat în Google Chrome prin App Store.
 - Splashup
 - Picnik

Aceste aplicaţii pot înlocui GIMP-ul, Paint sau Photoshop, bineînţeles doar pentru uz general, pentru amatori nu profesional.

3. Reţelele de socializare ca Twitter, Facebook, Google Buzz, cât şi serviciile de chat Yahoo Messenger, Google Chat sau Skype pot fi integrate într-o singură aplicaţie. Mai jos o să găsiţi câteva aplicaţii pe care le ştiu eu dar dacă mai ştiţi şi voi altele vă rog să mi le spuneţi.
- Meebo - cred că majoritatea aţi auzit de acest site unde te poţi conecta pe contul de Yahoo Messenger şi să chat-uieşti cu prietenii de la serviciu. Eu îi mai spun acestui site şi Blue Project dar asta-i o altă poveste...
- Yoono Web - poate fi instalat prin Google App Store. Înainte era un program de sine stătător în Linux şi l-am folosit. De curând l-am găsit şi ca aplicaţie web şi îl folosesc tot timpul. Poţi să integrazi aici Twitter-ul, Facebook-ul, MySpace, Linkedin, Youtube, Flickr, FriendFeed şi în varianta beta Google Talk, Yahoo Messenger.
- TweetDeck e o alternativă la Yoono.
- Hootsuite - are aceleaşi servicii de socializare dar ce e interesant la el e faptul că poţi vedea anumite statistici cum ar fi numărul de clickuri date pe linkurile tale.
TokBox - poate înlocui Skype...cred. Sincer nu l-am folosit deoarece nu am avut oportunitatea, nici Skype nu folosesc aşa că vă las pe voi şi poate o să doriţi să-mi lăsaţi un feedback...


4. Ca şi editoare video pot enumera:

- JayCut - este o aplicaţie cu ajutorul căreia poţi edita fişiere video. Te lasă să creezi propriul tău film în care să aplici diferite efecte speciale.
- Movavi - este o aplicaţie prin care poţi converti diferite fişiere video. Ori pui un fişier de pe calculatorul vostru ori pui un link Movavo îşi va face treaba bine.

Dar nu vă limitaţi numai la aceste programe de mai sus, căutaţi pe internet şi alte servicii, încercaţi-le şi vedeţi care vi se potriveşte.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.