Treceți la conținutul principal

Solidaritate Australiană

Zilele acestea mai pe toate posturile de televiziune, în ziare sau pe site-uri de ştiri s-a putut vedea dezastrul din Australia acolo unde sunt inundaţii cum nu au mai fost niciodată în acele părţi ale lumii, 16 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 53 sunt încă dispăruţi. 1200 de militari au fost mobilizaţi în regiune ca să caute victime, să împartă ajutoare şi să participe la reconstrucţie.

Pe lângă aceşti militari care mai mult sau mai puţin sunt obligaţi să-i ajute pe cei care îşi curăţă casele de nămol au mai venit şi foarte mulţi voluntari din toate împrejurimile oraşului Brisbane. Aceştia fără rezerve îi ajută pe cei care au fost năpăstuiţi de soartă şi dau dovadă de adevărată solidaritate.

Să ne aducem aminte cum a fost în România chiar în vara anului trecut, în 2010, când au fost viituri pe Prut şi Siret. O mulţime de oameni au rămas fără case sau casele li s-au umplut de glod şi mizerie. Apele
au ras recoltele, au rupt diguri şi suflete. Şi ca de obicei românii au fost solidari cu cei nenorociţi!

Bullshit!

Oamenii a căror case erau în pericol se chinuiau să înalte digurile, să ridice altele noi cu ajutorul soldaţilor, iar cei a căror case erau pe deal stăteau şi pescuiau, cu ţigarele în gură...
-Nu vă este frică de viitură?
-De ce să-mi fie?
-Păi poate să vă ia casa!
-Casa mea e pe deal. Nu are cum să ajungă apa acolo!
-Dar de ce nu mergeţi să vă ajutaţi vecinii la dig.
-Dar nu sunt vecinii mei. Ei stau la poalele dealului.
Sau o altă imagine grăitoare pentru solidaritatea românilor a fost atunci când la TV îi arătau pe săracii oameni chinuindu-se să ridice un dig iar alţii stăteau pe un deal şi se uitau la ei cum muncesc fără măcar să vină să ridice un sac de nisip.

Şi atunci când jandarmii le scoteau glodul din case şi proprietarii erau la o şuetă la crâşma din sat.
Păi de-asta-s plătiţi! Să scoată glodul!

Cam aşa stă cu solidaritatea la noi!

Comentarii

  1. Specific. Si la e alt nivel de trai totusi.

    RăspundețiȘtergere
  2. si cand te gandesti ca stramosii australienilor erau hotii, criminalii, violatorii, etc ai regatului britanic..noi puri si mioritici, nici dupa "2000 de ani existenta continua" nu ne dezbaram de proastele obiceiuri balcanice..
    la mine pe blog Tiriac Jr. da in judecata statul roman pentru fiecare "linie" pierduta in alea 8 ore cat a fost arestat!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: