Treceți la conținutul principal

Am Ales Google Chrome in loc de Firefox

Din păcate Firefox nu mai este ce-a fost, adică cel mai rapid browser web locul lui fiind luat demult de Google Chrome dar într-adevăr a rămas pe primul loc la siguranţă şi stabilitate. Înainte nici nu vroiam să aud de Chrome şi foloseam numai Firefox 3.x. Le aveam instalate pe amândouă plus Opera care mi se pare iarăşi un browser frumos, rapid şi folositor mai ales că are Opera Unite.

Mi se pare că de la un timp Firefox e din ce în ce mai greoi, consumă din ce în ce mai multe resurse, poate şi din cauză că am multe plugin-uri şi add-on-uri instalate dar impresia mea e că merge mai greu decât Chrome.

Acum, să zicem, trei luni nici nu mă gândeam că o să trec pe Chrome! Dar asta am făcut! Am lăsat instalat Firefox dar cel mai des folosesc Google Chrome, mai des decât Firefox folosesc şi Opera.

La Chrome îmi place faptul că are opţiunea Pin Tab opţiune ce o să fie introdusă şi la

Firefox4 (îl am şi pe acesta instalat dar nu merg toate extensiile aşa că nu-l prea folosesc) şi astfel pot să micşorez site-urile pe care le folosesc des.

Ai opţiunea să sincronizezi browser-ul Google de pe PC-ul personal cu cel de la serviciu.

Îmi place şi Chrome Web Store deoarece are o mulţime de aplicaţii interesante şi se intenţionează ca toate acele aplicaţii să fie folosite on the cloud, adică pe acele sisteme de operare de pe internet, aşa cum va fi şi SO Chrome bazat pe Linux.

Ceea ce nu înţeleg e faptul că sunt momentan aplicaţii ce se vor a fi utilizate on the cloud dar atunci când instalezi îţi downloadează diferite fişiere pe calculatorul personal. Dacă e să o luăm aşa atunci defapt acele aplicaţii nu se pot numi aplicaţii on the cloud, nu?

Nu pot să dau acum exemple deoarece nu mai ţin minte ce am vrut să instalez, parcă un joc, şi a început să-mi downloadeze fişiere pe hard. Totuşi poate e ceva temporar până acest serviciu va fi mai bine dezvoltat.

Viteza la Chrome e mai mare decât la Firefox, cel puţin aşa am eu impresia deci nu poate fi luat în considerare deoarece nu e un etalon ştiinţific. Dacă făceam o comparaţie, un benchmark între cele două browsere şi se vedea clar că Google Chrome e mai rapid era clar dar aşa...

Oricum, aştept release-ul final al Firefox 4 şi după cum se mişcă şi cum arată va fi un competitor serios pentru Chrome. Sper ca Firefox să-şi revină deoarece a rămas în inima mea şi oricând m-aş întoarce la el!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lăsați un comentariu (Leave a comment please):

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: