Am Ales Google Chrome in loc de Firefox

Din păcate Firefox nu mai este ce-a fost, adică cel mai rapid browser web locul lui fiind luat demult de Google Chrome dar într-adevăr a rămas pe primul loc la siguranţă şi stabilitate. Înainte nici nu vroiam să aud de Chrome şi foloseam numai Firefox 3.x. Le aveam instalate pe amândouă plus Opera care mi se pare iarăşi un browser frumos, rapid şi folositor mai ales că are Opera Unite.

Mi se pare că de la un timp Firefox e din ce în ce mai greoi, consumă din ce în ce mai multe resurse, poate şi din cauză că am multe plugin-uri şi add-on-uri instalate dar impresia mea e că merge mai greu decât Chrome.

Acum, să zicem, trei luni nici nu mă gândeam că o să trec pe Chrome! Dar asta am făcut! Am lăsat instalat Firefox dar cel mai des folosesc Google Chrome, mai des decât Firefox folosesc şi Opera.

La Chrome îmi place faptul că are opţiunea Pin Tab opţiune ce o să fie introdusă şi la

Firefox4 (îl am şi pe acesta instalat dar nu merg toate extensiile aşa că nu-l prea folosesc) şi astfel pot să micşorez site-urile pe care le folosesc des.

Ai opţiunea să sincronizezi browser-ul Google de pe PC-ul personal cu cel de la serviciu.

Îmi place şi Chrome Web Store deoarece are o mulţime de aplicaţii interesante şi se intenţionează ca toate acele aplicaţii să fie folosite on the cloud, adică pe acele sisteme de operare de pe internet, aşa cum va fi şi SO Chrome bazat pe Linux.

Ceea ce nu înţeleg e faptul că sunt momentan aplicaţii ce se vor a fi utilizate on the cloud dar atunci când instalezi îţi downloadează diferite fişiere pe calculatorul personal. Dacă e să o luăm aşa atunci defapt acele aplicaţii nu se pot numi aplicaţii on the cloud, nu?

Nu pot să dau acum exemple deoarece nu mai ţin minte ce am vrut să instalez, parcă un joc, şi a început să-mi downloadeze fişiere pe hard. Totuşi poate e ceva temporar până acest serviciu va fi mai bine dezvoltat.

Viteza la Chrome e mai mare decât la Firefox, cel puţin aşa am eu impresia deci nu poate fi luat în considerare deoarece nu e un etalon ştiinţific. Dacă făceam o comparaţie, un benchmark între cele două browsere şi se vedea clar că Google Chrome e mai rapid era clar dar aşa...

Oricum, aştept release-ul final al Firefox 4 şi după cum se mişcă şi cum arată va fi un competitor serios pentru Chrome. Sper ca Firefox să-şi revină deoarece a rămas în inima mea şi oricând m-aş întoarce la el!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux