Treceți la conținutul principal

Lightbox Image Viewer în Blogspot

Acest tutorial nu mai este valabil deoarece in blogurile de pe Blogspot functia de lightbox este disponibila si poate fi activata din meniul Settings -> Showcase images with Lightbox -> Yes.

Ziceam într-un post că e bine să faci experimente, că e bine să încerci unele extensii pentru blog, să intrii puţin în cod si să modifici una sau alta doar dar nu înainte de a-ţi salva în prealabil template-ul sau mai bine chiar să-ţi mai faci un blog de test.

Aş vrea să vă explic mai jos cum puteţi adăuga în blogul vostru Blogspot un plugin prin care puteţi să măriţi o imagine mai mică (thumbnail) atunci când daţi click pe ea. Plugin-ul este luat de pe site-ul Dynamicdrive.com, un site unde puteţi găsi mai multe plugin-uri pentru site-uri în general, nu exclusiv pentru Blogspot sau Wordpress.


Rezultatul tutorialului de mai jos va fi acesta (click pe imagine):Pentru a putea folosi acest plugin trebuie să utilizăm cinci fişiere externe, trei imagini, un fişier CSS şi un alt fişier JS (JavaScript). Ceea ce am făcut eu a fost să optimizez aceste fişiere şi să le pun pe contul personal de Dropbox (am pus link-ul de referral pentru a câştiga 250MB spaţiu la fiecare nou utilizator ce se înscrie pe acest site - dacă aveţi de gând să vă înscrieţi ), un serviciu care-ţi oferă 2GB de spaţiu gratis şi unde puteţi sicroniza orice fişier pe care-l aveţi.

Deci, să revenim la ce trebuie să facem pentru a utiliza acest plugin. Intraţi în Tabloul de bord a sit-ului draft.blogger.com şi apăsaţi pe Design apoi Editaţi HTML. Daţi un CTRL+F şi căutaţi tag-ul
 </head>  
şi chiar de-asupra acestui tag da-ţi paste la codul de mai jos:
 <link href='http://dl.dropbox.com/u/1518616/Plugins/lightbox/lightbox.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>  
 <script src='http://dl.dropbox.com/u/1518616/Plugins/lightbox/lightbox.js' type='text/javascript'/>  
Cum v-am mai spus fişierele de mai sus adică lightbox.css şi lightbox.js au fost optimizate pentru a avea mărimea mai mică deci pentru a putea fi downloadate mai rapid.

Ce mai aveţi de făcut e să aplicaţi tag-ul de mai jos de fiecare dată când puneţi o imagine pe site astfel:
 <a href="http://site.com/imagine.jpg" rel="lightbox" ><img src="http://site.com/imagine_thumb.jpg" /></a>  

Codul obligatoriu e:
 rel="lightbox"  

Cam asta! Sper să reuşiţi să integraţi acest plugin în site-ul vostru!
Dacă nu înţelegeţi ce am scris puteţi citi acest tutorial de pe site-ul original.

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: