Treceți la conținutul principal

Lightbox Image Viewer în Blogspot

Acest tutorial nu mai este valabil deoarece in blogurile de pe Blogspot functia de lightbox este disponibila si poate fi activata din meniul Settings -> Showcase images with Lightbox -> Yes.

Ziceam într-un post că e bine să faci experimente, că e bine să încerci unele extensii pentru blog, să intrii puţin în cod si să modifici una sau alta doar dar nu înainte de a-ţi salva în prealabil template-ul sau mai bine chiar să-ţi mai faci un blog de test.

Aş vrea să vă explic mai jos cum puteţi adăuga în blogul vostru Blogspot un plugin prin care puteţi să măriţi o imagine mai mică (thumbnail) atunci când daţi click pe ea. Plugin-ul este luat de pe site-ul Dynamicdrive.com, un site unde puteţi găsi mai multe plugin-uri pentru site-uri în general, nu exclusiv pentru Blogspot sau Wordpress.


Rezultatul tutorialului de mai jos va fi acesta (click pe imagine):Pentru a putea folosi acest plugin trebuie să utilizăm cinci fişiere externe, trei imagini, un fişier CSS şi un alt fişier JS (JavaScript). Ceea ce am făcut eu a fost să optimizez aceste fişiere şi să le pun pe contul personal de Dropbox (am pus link-ul de referral pentru a câştiga 250MB spaţiu la fiecare nou utilizator ce se înscrie pe acest site - dacă aveţi de gând să vă înscrieţi ), un serviciu care-ţi oferă 2GB de spaţiu gratis şi unde puteţi sicroniza orice fişier pe care-l aveţi.

Deci, să revenim la ce trebuie să facem pentru a utiliza acest plugin. Intraţi în Tabloul de bord a sit-ului draft.blogger.com şi apăsaţi pe Design apoi Editaţi HTML. Daţi un CTRL+F şi căutaţi tag-ul
 </head>  
şi chiar de-asupra acestui tag da-ţi paste la codul de mai jos:
 <link href='http://dl.dropbox.com/u/1518616/Plugins/lightbox/lightbox.css' media='screen' rel='stylesheet' type='text/css'/>  
 <script src='http://dl.dropbox.com/u/1518616/Plugins/lightbox/lightbox.js' type='text/javascript'/>  
Cum v-am mai spus fişierele de mai sus adică lightbox.css şi lightbox.js au fost optimizate pentru a avea mărimea mai mică deci pentru a putea fi downloadate mai rapid.

Ce mai aveţi de făcut e să aplicaţi tag-ul de mai jos de fiecare dată când puneţi o imagine pe site astfel:
 <a href="http://site.com/imagine.jpg" rel="lightbox" ><img src="http://site.com/imagine_thumb.jpg" /></a>  

Codul obligatoriu e:
 rel="lightbox"  

Cam asta! Sper să reuşiţi să integraţi acest plugin în site-ul vostru!
Dacă nu înţelegeţi ce am scris puteţi citi acest tutorial de pe site-ul original.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.