Treceți la conținutul principal

Cu Copilul la Psiholog

Am văzut acum câteva zile, parcă, o ştire în care se relata faptul că din ce în ce mai mulţi părinţi merg cu proprii copii la psiholog. Totuşi de ce oare se ajunge aici? Cum ajungi să-ţi iei copilul de 5,6...10 ani de mânuţă şi să mergi la un psiholog? Cine a dat greş aici? Sistemul? Învăţământul? Societatea?

Eu cred că vinovaţi sunt numai părinţii deoarece până la vârsta de 7 ani ei îi cizelesc personalitatea. Majoritatea obişnuiesc să pupe în fund copilul, să le sufle toată ziua în borş şi să le respecte orice dorinţă. Poate unii ar zice că e normal asta dar uită faptul că un copil profită enorm de mult de slăbiciunile maturilor, te manipulează aşa cum vrea el, dacă nu-i faci pe plac imediat pune botul şi începe să plângă. Părinţii ca să nu mai audă urletele şi ca să scape uşor fac orice numai să-l facă să tacă. Nu e bine să-i faci tot timpul pe plac deoarece îl înveţi să fie răsfăţat şi egois, trebuie ca părinţii să înveţe să spună şi NU.

O altă greşeală e atunci când spui una şi faci alta, când nu eşti consecvent în ceea ce faci şi zici! Degeaba îi spui copilului să nu facă ceva anume dacă tu îl faci de faţă cu el. Aici nu merge vorba Să nu faci ce face popa, ci ce zice popa! Din păcate sunt o mulţime de copii care trăiesc cu familia în aşa zise case, defapt o singură cameră în pământ, bordeluri şi care sunt martori la ororile pe care le fac părinţii de faţă cu ei! Copiii stau pe un pat şi părinţii pe un alt pat fac sex nebun. Nebuni! Din păcate acei copii rămân traumatizaţi pe viaţă! Şi la fel, cred că aţi observat că mulţi copii care au părinţi ce vorbesc porcos, beau, nepoliticoşi sunt la fel ca părinţii lor, li se pare normal să fie aşa. Ce văd acasă fac şi pe stradă sau mai târziu în familiile lor.

Şi o mare prostie americănească, să-ţi lauzi copilul în orice condiţii, cică aşa-l susţii! Adică dacă e obraznic şi bate alţi colegi la scoală ar trebui să-l premiezi şi să-i zici că-i un adevărat luptător? Prostii din astea vezi tot timpul în filmele americane. Copiii mai trebuie pedepsiţi, trebuie să le arăţi cine e totuşi şeful. Trebuie să-i explici ce e bine şi ce e rău şi de ce e bine şi de ce e rău ceea ce a făcut.

Sunt părinţi care pur şi simplu nu se înţeleg cu copii lor de 4,5 sau 6 ani. Orice le-ai zice încep să ţipe, să bată din picioare şi apoi vezi părinţii că aduc Super Nanny şi apar în show-uri televizate că poate o reuşi cineva să le educe copiii, că ei nu sunt în stare.

Eu nu am copii încă dar asta nu înseamnă că nu ştiu despre ce vorbesc! Am mai auzit vorba Lasă, când o să ai copii o să mai vorbim! Când ai copii se schimbă treaba!  dar eu sper să nu fac aceleaşi greşeli pe care le fac majoritatea părinţilor.

Deci, ca să nu ajungeţi cu copilul la psiholog încetaţi să faceţi greşelile de aici,  fiţi mai autoritari şi ocupaţi-vă mai mult de copil. 

Un serial foarte educativ pentru părinţi dar în acelaşi timp înfricoşător atunci când vezi ce mici monstruleţi sunt unii copii puteţi vedea pe Dyscovery Travel and Living şi se numeşte Take Home Nanny.

Postări populare de pe acest blog

BING.com un nou motor de cautare

Acum doua saptamani in urma,pe data de 3 iunie 2009 a intrat in functiune un nou motor de cautare ("search engine") numit BING.com . Acest site apartine companiei Microsoft ca un inlocuitor pentru Windows Live Search. Bing este numit de catre cei de la Microsoft ca fiind un motor decizional. Aici echipa Bing da si un mic exemplu cum poti sa castigi bani de pe urma acestui search engine cu ajutorul optiunii cashback. Acest motor de cautare deja are si o pagina pe Wikipedia . In caz ca doriti sa faceti o comparatie Google vs. Bing este deja un site care face acest lucru. Ramane la decizia voastra ce motor de cautare sa folositi!

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct