Cum să Verifici ce Extensii în Google Chrome folosesc mult RAM şi CPU

Scriam acum câteva zile înainte că nu prea folosesc Google Chrome sau Chromium în Linux Mint deoarece folosesc prea multe resurse, adică RAM şi CPU. Chestia e că fiecare browser are extensii şi plugin-uri pe care le poţi instala dar cu cât ai mai multe instalate cu atât îţi va merge browserul mai greu. Exact ca şi când aţi avea multe programe deschise în acelaşi timp.

Astfel dacă ai prea multe tab-uri deschise, dacă ai prea multe extensii instalate şi dacă ai prea multe plug-in-uri instalate e o probabilitate foarte mare ca browserul să se blocheye şi cel mai rău să-ţi blocheze întreg sistemul. Aici vorbesc de cei care au mai puţin RAM de 2 GB. La 3 sau 4 GB de RAM nu cred că se observă vreo influenţă, doar dacă ai zeci de tab-uri deschise :).

Trebuie să ştim că fiecare tab este de fapt un proces, fiecare extensie este un proces, şi de-altfel fiecare plugin este un proces. Pentru a vedea toate aceste procese în parte şi în detaliu cât RAM şi CPU consumă trebuie să facem combinaţia de taste SHIFT+ESC sau Opţiuni - Tools - Task Manager, dar cred că prima variantă e mai uşoară.

Se va deschide o fereastră ca cea de mai jos:Google Chrome Task Manager all Extensions Enabled

Aici puteţi vedea ce extensie mănâncă cel mai mult RAM şi CPU. Puteţi scăpa de aceste extensii, dar doar până ce daţi din nou Reload sau restartaţi browserul, dacă selectaţi extensia şi daţi click pe End process.

Oricum, pe sistemul meu şi aşa Google Chrome merge mult mai nasol decât Firefox 8 care de-altfel este încă în testare.

Have fun!


Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux