Treceți la conținutul principal

Şpagă în Vămi? Niciodată!

Am fost într-o mică excursie până în Franţa şi am ales să merg cu autocarul din Sibiu până la Paris. Am să povestesc cu o altă ocazie dacă a fost o alegere fericită sau nu transportul cu autocarul. Vreau să spun că am avut ocazia să merg pentru prima oară printr-o vamă rutieră. 

Am ajuns la Vama Nădlac pe la ora 20 şi ceva şi ne-am oprit înainte de o poartă. Şoferul ne-a anunţat că ar fi bine să strângem câte 2-3 euro de la fiecare persoană şi să-i dăm vameşilor pentru a nu ne mai ţine în vamă prea mult timp şi să nu caute motive pentru a ne controla bagajele. 

Bineînţeles că unii s-au revoltat, alţii au fost total de-acord şi ziceau că aşa ceva se practică din totdeauna. Eu nu am fost de-acord să dau niciun euro şi îmi era totuna dacă mai stăteam în vamă o oră să controleze toate bagajele....dacă se încumeta cineva să controleze toate bagajele la câte erau.

A venit un pasager, un băieţaş, printre scaune şi cu mâna întinsă cine dorea trebuia să pună nişte euro, atât cât îl lăsa inima. Câţiva euro pentru aceşti necăjiţi de vameşi şi poliţişti de frontieră, săracii! Nu au ce mânca, nu au cum să plătească întreţinerea la vilele lor peste noapte construite şi ridicate din sudoarea traficanţilor de ţigări. Mi-e aşa milă de ei încât aş vrea să aibă toţi câte un pat la Jilava unde chiria e zero lei şi mâncarea e gratis. 

După ce s-au strâns nişte bani pentru ieşirea vameşilor din foame au fost dat şoferilor care s-au dus să le înmâneze ajutorul social. Eu, două franţuzoaice şi încă un bărbat nu am participat la această donaţie deci dacă punem 50 de persoane şi câte 2 euro de fiecare se face 100 de euro de autocar. Dacă se ia bani de la toate autocarele şi să zicem că sunt măcar 10 pe tură se face 1000 de euro. Aceşti bani sunt împărţiţi între sărăntoci!

Pe un scaun alăturat stătea o fată care zicea că frate-su îi vameş pe nuştiu-unde şi că el face bani de genul ăsta în fiecare zi şi că ei zic că pe ziua de azi mi-am făcut raţia! Foarte frumos!

Din Ungaria în Austria, din Austria în Germania şi din Germania în Franţa nici nu îţi dai seama unde e graniţa, se trece ca prin brânză.

Ceea ce e clar e faptul că la noi şpaga în vămi a fost eradicată! :))))
Ce glumă bună!!!

Va mai dura până şi oameni vor înţelege că mai bine te sacrifici puţin sau că-ţi sacrifici ceva timp dar să nu mai dai şpagă. Va mai dura ceva timp până când vameşii şi poliţiştii vor înţelege că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Va mai dura ceva timp până când autorităţile chiar se vor preocupa pentru a eradica şpăgăria....

Pănă atunci sper să nu-mi crească fire albe de păr în cap!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!