Şpagă în Vămi? Niciodată!

Am fost într-o mică excursie până în Franţa şi am ales să merg cu autocarul din Sibiu până la Paris. Am să povestesc cu o altă ocazie dacă a fost o alegere fericită sau nu transportul cu autocarul. Vreau să spun că am avut ocazia să merg pentru prima oară printr-o vamă rutieră. 

Am ajuns la Vama Nădlac pe la ora 20 şi ceva şi ne-am oprit înainte de o poartă. Şoferul ne-a anunţat că ar fi bine să strângem câte 2-3 euro de la fiecare persoană şi să-i dăm vameşilor pentru a nu ne mai ţine în vamă prea mult timp şi să nu caute motive pentru a ne controla bagajele. 

Bineînţeles că unii s-au revoltat, alţii au fost total de-acord şi ziceau că aşa ceva se practică din totdeauna. Eu nu am fost de-acord să dau niciun euro şi îmi era totuna dacă mai stăteam în vamă o oră să controleze toate bagajele....dacă se încumeta cineva să controleze toate bagajele la câte erau.

A venit un pasager, un băieţaş, printre scaune şi cu mâna întinsă cine dorea trebuia să pună nişte euro, atât cât îl lăsa inima. Câţiva euro pentru aceşti necăjiţi de vameşi şi poliţişti de frontieră, săracii! Nu au ce mânca, nu au cum să plătească întreţinerea la vilele lor peste noapte construite şi ridicate din sudoarea traficanţilor de ţigări. Mi-e aşa milă de ei încât aş vrea să aibă toţi câte un pat la Jilava unde chiria e zero lei şi mâncarea e gratis. 

După ce s-au strâns nişte bani pentru ieşirea vameşilor din foame au fost dat şoferilor care s-au dus să le înmâneze ajutorul social. Eu, două franţuzoaice şi încă un bărbat nu am participat la această donaţie deci dacă punem 50 de persoane şi câte 2 euro de fiecare se face 100 de euro de autocar. Dacă se ia bani de la toate autocarele şi să zicem că sunt măcar 10 pe tură se face 1000 de euro. Aceşti bani sunt împărţiţi între sărăntoci!

Pe un scaun alăturat stătea o fată care zicea că frate-su îi vameş pe nuştiu-unde şi că el face bani de genul ăsta în fiecare zi şi că ei zic că pe ziua de azi mi-am făcut raţia! Foarte frumos!

Din Ungaria în Austria, din Austria în Germania şi din Germania în Franţa nici nu îţi dai seama unde e graniţa, se trece ca prin brânză.

Ceea ce e clar e faptul că la noi şpaga în vămi a fost eradicată! :))))
Ce glumă bună!!!

Va mai dura până şi oameni vor înţelege că mai bine te sacrifici puţin sau că-ţi sacrifici ceva timp dar să nu mai dai şpagă. Va mai dura ceva timp până când vameşii şi poliţiştii vor înţelege că ulciorul nu merge de multe ori la apă. Va mai dura ceva timp până când autorităţile chiar se vor preocupa pentru a eradica şpăgăria....

Pănă atunci sper să nu-mi crească fire albe de păr în cap!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

Cum sa cumperi monezi virtuale (crypto monezi) ca Bitcoin sau Ethereum cu lei