Treceți la conținutul principal

JDownloader - The Best Internet Download Manager

În căminul studenţesc am auzit şi eu pentru prima oară de Internet Download Manager (IDM) de la un coleg extrem de pasionat de calculatoare, jocuri şi programare. El folosea astfel de programe pentru a scoate muzică, jocuri sau filme de pe anumite site-uri având în vedere că programele pentru torrente erau blocate. 

Erau o grămada de programe de genul acesta cum ar fi IDM, FDM sau DAP. Toate au avantaje şi dezavantaje pe care nu pot să le spun acum deoarece nu le-am mai folosit de când eram student. După ce am instalat Ubuntu Linux nu am mai avut treabă cu astfel de programe deoarece există wget şi pentru mine era de-ajuns.

De ceva vreme am descoperit un nou download manager care e gratuit, chiar open-source, e pe platformă Java deci poate fi instalat pe orice sistem de operare, adică Linux, Windows sau Mac, sau pe orice alt sistem care are instalată o versiune de Java superioară versiunii 1.5. Acest download manager se numeşte JDownloader.

Cu acest program puteţi downloada orice fel de fişier de pe site-uri ca Rapidshare.com, Megaupload.com sau de pe orice alt site care vă obligă să aşteptaţi nu ştiu câte minute dacă nu aveţi un cont Premium. Are o grămada de add-on-uri ca Link Grabber, Automated File Extraction, etc.

Pentru a downloada acest program este de-ajuns să intraţi pe pagina oficială şi să alegeţi sistemul de operare folosit. Instalarea se face foarte uşor dar din păcate nu am încercat-o în Windows ci doar în Linux.

În Linux o să downloadaţi un script numit ceva de genul jd_unix_x_y.sh unde x şi y reprezintă versiunea curentă. Acest script trebuie să fie schimbat în executabil cu comanda chmod:

sudo chmod +x jd_unix_0_9.sh

apoi se rulează scriptul cu comanda:

./jd_unix_0_9.sh

Instalarea este destul de intuitivă aşa că nu cred că o să aveţi probleme.

Sper să vă placă acest program şi dacă reuşiţi să-l folosiţi ar fi interesant să lăsaţi câte o părere în secţiunea de comentarii de mai jos.

Have fun!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!