Treceți la conținutul principal

JDownloader - The Best Internet Download Manager

În căminul studenţesc am auzit şi eu pentru prima oară de Internet Download Manager (IDM) de la un coleg extrem de pasionat de calculatoare, jocuri şi programare. El folosea astfel de programe pentru a scoate muzică, jocuri sau filme de pe anumite site-uri având în vedere că programele pentru torrente erau blocate. 

Erau o grămada de programe de genul acesta cum ar fi IDM, FDM sau DAP. Toate au avantaje şi dezavantaje pe care nu pot să le spun acum deoarece nu le-am mai folosit de când eram student. După ce am instalat Ubuntu Linux nu am mai avut treabă cu astfel de programe deoarece există wget şi pentru mine era de-ajuns.

De ceva vreme am descoperit un nou download manager care e gratuit, chiar open-source, e pe platformă Java deci poate fi instalat pe orice sistem de operare, adică Linux, Windows sau Mac, sau pe orice alt sistem care are instalată o versiune de Java superioară versiunii 1.5. Acest download manager se numeşte JDownloader.

Cu acest program puteţi downloada orice fel de fişier de pe site-uri ca Rapidshare.com, Megaupload.com sau de pe orice alt site care vă obligă să aşteptaţi nu ştiu câte minute dacă nu aveţi un cont Premium. Are o grămada de add-on-uri ca Link Grabber, Automated File Extraction, etc.

Pentru a downloada acest program este de-ajuns să intraţi pe pagina oficială şi să alegeţi sistemul de operare folosit. Instalarea se face foarte uşor dar din păcate nu am încercat-o în Windows ci doar în Linux.

În Linux o să downloadaţi un script numit ceva de genul jd_unix_x_y.sh unde x şi y reprezintă versiunea curentă. Acest script trebuie să fie schimbat în executabil cu comanda chmod:

sudo chmod +x jd_unix_0_9.sh

apoi se rulează scriptul cu comanda:

./jd_unix_0_9.sh

Instalarea este destul de intuitivă aşa că nu cred că o să aveţi probleme.

Sper să vă placă acest program şi dacă reuşiţi să-l folosiţi ar fi interesant să lăsaţi câte o părere în secţiunea de comentarii de mai jos.

Have fun!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that. I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game. Download I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;). Installation After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is: sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.