Treceți la conținutul principal

JDownloader - The Best Internet Download Manager

În căminul studenţesc am auzit şi eu pentru prima oară de Internet Download Manager (IDM) de la un coleg extrem de pasionat de calculatoare, jocuri şi programare. El folosea astfel de programe pentru a scoate muzică, jocuri sau filme de pe anumite site-uri având în vedere că programele pentru torrente erau blocate. 

Erau o grămada de programe de genul acesta cum ar fi IDM, FDM sau DAP. Toate au avantaje şi dezavantaje pe care nu pot să le spun acum deoarece nu le-am mai folosit de când eram student. După ce am instalat Ubuntu Linux nu am mai avut treabă cu astfel de programe deoarece există wget şi pentru mine era de-ajuns.

De ceva vreme am descoperit un nou download manager care e gratuit, chiar open-source, e pe platformă Java deci poate fi instalat pe orice sistem de operare, adică Linux, Windows sau Mac, sau pe orice alt sistem care are instalată o versiune de Java superioară versiunii 1.5. Acest download manager se numeşte JDownloader.

Cu acest program puteţi downloada orice fel de fişier de pe site-uri ca Rapidshare.com, Megaupload.com sau de pe orice alt site care vă obligă să aşteptaţi nu ştiu câte minute dacă nu aveţi un cont Premium. Are o grămada de add-on-uri ca Link Grabber, Automated File Extraction, etc.

Pentru a downloada acest program este de-ajuns să intraţi pe pagina oficială şi să alegeţi sistemul de operare folosit. Instalarea se face foarte uşor dar din păcate nu am încercat-o în Windows ci doar în Linux.

În Linux o să downloadaţi un script numit ceva de genul jd_unix_x_y.sh unde x şi y reprezintă versiunea curentă. Acest script trebuie să fie schimbat în executabil cu comanda chmod:

sudo chmod +x jd_unix_0_9.sh

apoi se rulează scriptul cu comanda:

./jd_unix_0_9.sh

Instalarea este destul de intuitivă aşa că nu cred că o să aveţi probleme.

Sper să vă placă acest program şi dacă reuşiţi să-l folosiţi ar fi interesant să lăsaţi câte o părere în secţiunea de comentarii de mai jos.

Have fun!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.

Un alt tutorial: Cum sa faci treaba mare

Poate o sa vi se para ciudat dar foarte multi au intrat pe blog la mine cautand pe Google cuvinte ca "cum sa fac treaba mare", "cum sa ma kk", "nu pot face treaba mare", etc si asta deoarece mai de mult am pus un articol intitulat Training: Cum să Faci Treaba Mare. Poate o sa vi se para o prostie dar este o tehnica si in asta. Daca nu ma credeti priviti filmuletul de mai jos: