Treceți la conținutul principal

Cazează-te Ieftin cu Couchsurfing

Am fost câteva zile la Paris, într-o mini vacanţă, săptămâna trecută. Nu o să vă povestesc acum cum a fost şi ce impresii mi-am făcut deoarece vreau să pun şi nişte poze şi de aceea aştept să ajungă aparatul foto acasă. Aşa că o să scriu un post peste câteva zile despre cum mi s-a părut Parisul, oamenii de acolo, etc. Ce vreau să vă zic acuma e cum să vă cazaţi pe gratis în oraşele pe care le vizitaţi. De fapt pe blogul meu mai este un articol asemănător intitulat Cum să îţi faci prieteni pe degeaba scris de un prieten dar acum vreau să vă zic în câteva cuvinte propria experienţă.

Având în vedere că la Paris totul e scump implicit şi camerele de hotel sunt scumpe sau cel puţin nu am

fost găsit pe internet un hotel cu camere mai ieftine. Intenţia era să stăm trei zile şi trei nopţi la Paris dar să nu plătim mai mult de 150 de euro. Ori sunt eu praf la căutat hoteluri ieftine ori chiar toate sunt scumpe dar pentru o persoană cereau între 25 şi 40 euro chiar şi la hoteluri de două stele.

Mi-am amintit atunci de Couchsurfing.org, un site unde îţi faci cont şi intrii în contact cu persoane din diferite oraşe şi care te pot caza pentru o noapte sau două pe gratis. Dacă o să citiţi articolul de mai sus o să găsiţi acolo mai multe detalii. Ideea e că e cu două tăişuri, mai întâi trebuie să oferi o oarecare încredere celui căruia îi ceri să te primească în casa lui şi apoi trebuie ca şi tu să ai încredere că odată ajuns în acel oraş 'gazda' chiar se va ţine de cuvânt şi te va caza pentru o noapte sau două sau ... câte o fi.

Mi-am făcut cont pe Couchsurfing.org şi apoi am început să caut persoane din Paris care au Couch Availability selectat pe Yes, adică primesc oameni peste noapte. Am găsit mai multe persoane, am compus un mesaj în limba engleză deoarece nu toţi sunt francezi, sunt şi studenţi de alte naţionalităţi. În mesaj am specificat numele meu şi al soţiei, ce vrem să facem la Paris, unde lucrăm în Sibiu, ce funcţii avem etc. astfel ca cel căruia îi trimit mesajul să capete încredere în noi sau cel puţin să vadă că suntem oameni serioşi şi că nu o să îi facem probleme. Am pus chiar şi link-ul de Facebook pentru a vedea poze cu noi :). Asta datorită faptului că eu am încă un cont pe Couchsurfing.org fără referinţe de la alţi utilizatori deoarece e un cont nou.

Am trimis acest mesaj la mai multe persoane, unii mi-au răspuns, alţii nu. Din cei care mi-au răspuns doar o persoană era în Paris şi disponibilă să ne primească. Acea persoană e studentă la Paris, locuieşte într-un cămin studenţesc şi e din Spania. Laura, că aşa o chiamă, a fost foarte drăguţă, ne-a explicat unde să ne întâlnim, a venit la timp acolo, ne-a dus în camera ei, a fost foarte ospitalieră. Am vorbit, am povestit, am schimbat impresii şi idei...

Chiar dacă am dormit pe o saltea a fost foarte bine. M-am simţit din nou ca student. Asta e, unde mergi nu dai numai de puf dar tocmai asta-i plăcerea, să interacţionezi cu oameni diferiţi, să socializezi, să vezi cum trăiesc alţii în alte ţări. De exemplu eu nu am mai fost văzut un cămin studenţesc străin până acum.

A doua zi ne-am îndreptat spre hotel unde ne-am cazat. Două zile ne-am plimbat de-am făcut băşici în talpă, la propriu!

Aşa că se merită să-ţi faci un cont pe Couchsurfing.org şi să te cazezi ieftin şi chiar să cazezi şi tu pe alţii.

Have fun!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.