Treceți la conținutul principal

Cazează-te Ieftin cu Couchsurfing

Am fost câteva zile la Paris, într-o mini vacanţă, săptămâna trecută. Nu o să vă povestesc acum cum a fost şi ce impresii mi-am făcut deoarece vreau să pun şi nişte poze şi de aceea aştept să ajungă aparatul foto acasă. Aşa că o să scriu un post peste câteva zile despre cum mi s-a părut Parisul, oamenii de acolo, etc. Ce vreau să vă zic acuma e cum să vă cazaţi pe gratis în oraşele pe care le vizitaţi. De fapt pe blogul meu mai este un articol asemănător intitulat Cum să îţi faci prieteni pe degeaba scris de un prieten dar acum vreau să vă zic în câteva cuvinte propria experienţă.

Având în vedere că la Paris totul e scump implicit şi camerele de hotel sunt scumpe sau cel puţin nu am

fost găsit pe internet un hotel cu camere mai ieftine. Intenţia era să stăm trei zile şi trei nopţi la Paris dar să nu plătim mai mult de 150 de euro. Ori sunt eu praf la căutat hoteluri ieftine ori chiar toate sunt scumpe dar pentru o persoană cereau între 25 şi 40 euro chiar şi la hoteluri de două stele.

Mi-am amintit atunci de Couchsurfing.org, un site unde îţi faci cont şi intrii în contact cu persoane din diferite oraşe şi care te pot caza pentru o noapte sau două pe gratis. Dacă o să citiţi articolul de mai sus o să găsiţi acolo mai multe detalii. Ideea e că e cu două tăişuri, mai întâi trebuie să oferi o oarecare încredere celui căruia îi ceri să te primească în casa lui şi apoi trebuie ca şi tu să ai încredere că odată ajuns în acel oraş 'gazda' chiar se va ţine de cuvânt şi te va caza pentru o noapte sau două sau ... câte o fi.

Mi-am făcut cont pe Couchsurfing.org şi apoi am început să caut persoane din Paris care au Couch Availability selectat pe Yes, adică primesc oameni peste noapte. Am găsit mai multe persoane, am compus un mesaj în limba engleză deoarece nu toţi sunt francezi, sunt şi studenţi de alte naţionalităţi. În mesaj am specificat numele meu şi al soţiei, ce vrem să facem la Paris, unde lucrăm în Sibiu, ce funcţii avem etc. astfel ca cel căruia îi trimit mesajul să capete încredere în noi sau cel puţin să vadă că suntem oameni serioşi şi că nu o să îi facem probleme. Am pus chiar şi link-ul de Facebook pentru a vedea poze cu noi :). Asta datorită faptului că eu am încă un cont pe Couchsurfing.org fără referinţe de la alţi utilizatori deoarece e un cont nou.

Am trimis acest mesaj la mai multe persoane, unii mi-au răspuns, alţii nu. Din cei care mi-au răspuns doar o persoană era în Paris şi disponibilă să ne primească. Acea persoană e studentă la Paris, locuieşte într-un cămin studenţesc şi e din Spania. Laura, că aşa o chiamă, a fost foarte drăguţă, ne-a explicat unde să ne întâlnim, a venit la timp acolo, ne-a dus în camera ei, a fost foarte ospitalieră. Am vorbit, am povestit, am schimbat impresii şi idei...

Chiar dacă am dormit pe o saltea a fost foarte bine. M-am simţit din nou ca student. Asta e, unde mergi nu dai numai de puf dar tocmai asta-i plăcerea, să interacţionezi cu oameni diferiţi, să socializezi, să vezi cum trăiesc alţii în alte ţări. De exemplu eu nu am mai fost văzut un cămin studenţesc străin până acum.

A doua zi ne-am îndreptat spre hotel unde ne-am cazat. Două zile ne-am plimbat de-am făcut băşici în talpă, la propriu!

Aşa că se merită să-ţi faci un cont pe Couchsurfing.org şi să te cazezi ieftin şi chiar să cazezi şi tu pe alţii.

Have fun!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.





Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!