Treceți la conținutul principal

Pagini Web şi Bloguri despre Linux pe care le Urmăresc

Cred că nu mai trebuie să menţionez faptul că sunt fan Linux şi că de aproape patru ani folosesc Ubuntu ca şi sistem de operare principal. Nu sunt expert nici pe departe, orice nelămurire am caut pe All mighty Google sau întreb în stâng şi în dreapta dar nici varză nu pot să spun că sunt.

De patru ani am tot strâns site-uri, bloguri cu şi despre Linux, în special Ubuntu. Le urmăresc din Google Reader, e adevărat unele mai mult decât altele dar e bine să le am acolo, să nu le pierd. Aşa că m-am gândit să fac o listă cu blogurile şi site-urile de Linux pe care le urmăresc :

  • Dodoimedo.com - acest site aduce în discuţie diferite distribuţii de Linux, diferite programe, tutoriale interesante dar în special aici o să găsiţi review-uri destul de profesionale. Spun 'destul' deoarece până la urmă orice este subiectiv.
  • UbuntuVibes.com - un blog cu noutăţi despre Ubuntu şi programe pentru Ubuntu sau distribuţiile derivate din Debian. Aici o să găsiţi de-altfel şi multe review-uri ale unor jocuri pentru Linux.
  • Linux.com - site cu multe tutoriale, ştiri, review-uri despre Linux prezentate într-o manieră foarte profesională.
  • OMG! Ubuntu! - cred că toţi care folosesc Ubuntu ar trebui să ştie de acest blog. Eu îl urmăresc de când a apărut şi l-am văzut cum a crescut într-un an ca alţii în cinci. Conţine tutoriale, noutăţi, interviuri cu linux-işti, programe interesante, etc.
  • Webupd8.org - şi acest blog îl urmăresc chiar de când a apărut şi încă era webupd8.blogspot.com. Cred că e unul dintre cele mai vizitate bloguri de Linux/Ubuntu din lume şi pot spune sincer că e chiar preferatul meu. Aici când ai vreo problemă e bine să cauţi o rezolvare. Pentru mine în 90% din cazuri acest blog m-a ajutat. Şi ca să vă fac pe deplin să urmăriţi acest blog vă pot spune că e deţinut de un român din Bucureşti. 
  • nixCraft - acest site e unul mai profesionist, adică este adresat mai mult acelora care ştiu cât de cât Linux. Temele abordate de ei nu sunt chiar pentru începători cu toate că au şi tutoriale foarte ajutătoare pentru noi, cei începători. La secţiunea HowTos & Faqs o să găsiţi multe tutoriale interesant.
  • Linuxers - diferite tutoriale despre Firefox, Ubuntu, Fedora, Gnome, etc.
  • Linux Poison - programe, tutoriale, etc.
  • All About Linux - cred că deja ştiţi ce conţine, nu? Dacă nu vă zic acuma: tutoriale. ştiri, programe pentru Linux...Era clar!
  • LinuxHub - tutoriale nu numai pentru Ubuntu, ci şi pentru Fedora, Open Suse şi Linux Mint.
  • DistroWatch - este un site în care se fac review-uri la cam toate distribuţiile de Linux care apar. O să vedeţi pe acolo şi distribuţii de care poate nu aţi auzit niciodată dar care îşi au totuşi locul lor bine meritat în lumea linuxului. Dacă vre-odată te afli în situaţia în care vrei să schimbi distribuţia sau pur şi simplu vrei să afli ce alte distribuţii mai sunt aici este locul unde trebuie să căutaţi.
  • HowToForge - un site  mai pentru profesionişti ...
  • Linux Today - multe ştiri adunate de pe şi mai multe site-uri despre Linux.
  • UbuntuGeek - unul dintre cele mai citite bloguri despre Ubuntu. Enough said! 
  • TechSource - e un site care chiar îmi place şi poţi găsi foarte multe lucruri interesante aici.
  • ... vă las pe voi să mai adăugaţi....bineînţeles în comentarii şi apoi o să le public aici dacă într-adevăr site-ul este bun :).
Uitaţi-vă la fiecare dintre aceste site-uri şi ar fi păcat chiar să nu vă abonaţi la unele dintre ele.

Have fun!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.