Treceți la conținutul principal

Nautăţi de la Google şi Facebook

Pentru mine această săptămână a fost una plină de noutăţi. Aici nu mă refer la viaţa particulară, toate-s ca înainte, treburile merg bine, ci mă refer la viaţa online :))) sau mai bine zis la virtual life (sâc!). Noutăţile vin de la Google, de la Facebook şi de la Linux Mint. Dar să le iau pe fiecare în parte!


Google+ 

Sunt destul de fericit deoarece am avut şansa să intru şi eu în lumea Google+ şi asta datorită unui prieten care mi-a dat o invitaţie (thanks @tykryt). Am reuşit să testez puţin acest site de socializare, că de fapt asta-i, şi mă atrage, e diferit parcă dar în acelaşi timp şi foarte uşor de folosit. Google+ e o combinaţie între Facebook, Tumblr, Twitter şi Flickr. Asta nu-i un lucru rău ci e chiar bine! Până la urmă nu trebuie să reinventăm roata de fiecare dată, nu? 

Ceea ce pare foarte interesant e opţiunea de Hangout dar şi Circles, sau pe româneşte opţiunea Întâlniri (traducere proprie) şi Cercuri. Abia aştept să încerc opţiunea Hangout dar momentan nu am cu cine să discut. Poate se oferă cineva? :)


Blogger

Am rămas surprins când am deschis draft.blogger.com să postez o imagine grăitoare pentru BAC-ul din 2011 şi am văzut noua interfaţă de la Blogger.  Îmi place şi această modificare, inerfaţa nu e aşa de încărcată, e mai light. Editorul de post-uri e mult mai optimizat şi atunci când scrii se poate vedea tot articolul. În dreptul fiecărui post este afişat numărul de vizualizări al acelui post. Astea sunt doar câteva chestii dar dacă deţii un blog pe Blogger sunt sigur că aţi observat noua interfaţă. Întrebarea e: vă place noua interfaţă?Facebook Chat

Eu unul nu sunt fan al chat-ului de pe Facebook dar nici al chat-ului în general.  Am observat ieri că au schimbat poziţionarea listei celor care sunt pe chat. Din stânga au pus-o în dreapta! Bună mişcarea! Chiar a fost o modificare ce trebuia luată în considerare :). Dar poate că această modificare este una binevenită pentru cei care folosesc la greu acest chat. Am să-l întreb pe Alin de la Hipodrome Of Music.

O altă noutate e faptul că nu mai am Ubuntu. M-am decis să încerc şi altă distribuţie să văd cum e. E adevărat, am ales una bazată tot pe Ubuntu şi pachete .deb dar nu sunt dezamăgit de loc până în acest moment. Ah, trebuie să zic faptul că am instalat Linux Mint. Sistemul e foarte stabil, cu Compiz instalat, cu Indicator Applet Application Menu şi alte bunătăţi.

De această dată nu o să mai instalez programe pe care nu o să le folosesc niciodată aşa cum aveam în Ubuntu. De-acuma ştiu ce folosesc, la ce mă ajută un anumit program, ce vreau să fac cu acest sistem şi cel mai important ce să nu modific în configurări.


Gmail

Era să uit să vă zic faptul că şi Google Analytics şi Gmail se îndreaptă spre un face lift. Dacă vă logaţi în Gmail şi intraţi în Setări şi de acolo la Themes o să observaţi că există o interfaţă numită Previw (şi Dense Preview) şi dacă o să o alegeţi o să vedeţi că seamănă izbitor cu interfaţa de la Blogger sau Google+.

La Google Analytics o să observaţi în partea dreaptă sus opţiunea New Version şi dacă daţi click pe ea o să vă arate noua versiune al acestui serviciu.

Cam atât! Lucrurile par să se mişte bine cu Google+ şi nu cred că o să fie un dezastru aşa cum a fost Google Wave. Blogger şi-a schimbat faţa şi acum pare mult mai serios. Facebook e Facebook, toţi îl ştim şi nu are rost să discutăm despre ceva ce toată lumea cunoaşte.

Baftă!

Postări populare de pe acest blog

Install Heroes Of Might and Magic 3 on Ubuntu Linux

This is an other small tutorial on how to install a game on Ubuntu Linux. Until now I've already explained how to install Football Manager 2011 on Ubuntu and I've seen that a lot of people are entering on my blog looking how to do that.
I think that you know Heroes 3 and that you've played in Windows but the story and the game play is calling you to play it also in Linux, no? First we have to download and install this game.
Download

I think that this is the easiest step, you just have to search on Google something like this download heroes 3 linux and I'm definitively sure that you'll find a site from which to download the game files ;).
Installation
After downloading the game you have to install it. If the *.iso file is compressed in a  *.bz2 file you have to uncompressed it. After that write in the Terminal this, after you go with cd command in the folder where the iso file is:
sudo mount -t iso9660 -o loop HMM3-Linux.iso /mnt/fakecd
In this moment the iso will…

Adaugare posturi TV in SopCast Player

Vreau să vă prezint mai jos o metodă, destul de uşoară, prin care puteţi urmări diferite posturi TV online fără a mai intra pe vreun site de fiecare dată când vreţi să vedeţi ProTV, sau PrimaTV, sau HBO, sau alt post TV. Această metodă o puteţi folosi în Linux dar şi în Windows.

Am mai prezentat cu ceva timp în urmă metode de a urmări online posturi TV româneşti utilizând diferite programe ca Sopcast şi TV-MAXE, iar această metodă foloseşte programul Sopcast Player deoarece majoritatea posturilor TV sunt transmise pe net prin serviciul sopcast.

Wallpaper-uri pentru Anul Nou 2016

Anul 2016 este aproape și nici nu-mi vine să cred ce rapid a trecut 2015. Bradul este împodobit, Moș Crăciun sper că a venit, dar oare desktopul vostru e pregătit pentru venirea Anului Nou? Dacă încă nu, atunci grăbiți-vă să descărcați un wallpaper pe care să-l folosiți la cumpăna dintre ani.

Mai multe wallpapre-uri găsiți pe aceste site-uri:
http://www.new-year-sms.in
deviantart.net
http://www.bestsharez.com/happy-new-year-2016-wallpapers/

La muți ani!