Treceți la conținutul principal

Toate-s Vechi si Vechi sunt Toate

Am terminat în sfârşit cu disertaţia! Totul a fost bine! Dar ca să o pot da a trebui să merg de două ori la Suceava, deci implicit şi la Botoşani. Prima oară am fost să mă înscriu, iar a doua oară să susţin examenul de disertaţie. Spuneam în postul anterior că sunt curios dacă s-a schimbat ceva în acest două oraşe. Răspunsul este Nu prea!

Botoşani

Totul a rămas la fel ca anul trecut, aceleaşi gropi sunt completate de altele noi, parcă timpul stă în loc în oraşul meu natal, oraş pe care-l iubesc atât de mult dar parcă care nu vrea să se modernizeze. Bulevardul M. Eminescu e o amintire palidă a ceea ce a fost, pavajul cu care acum câţiva ani în urmă se lăudau cei de la primărie, acum nici nu mai există. Peste tot sunt gropi şi şantiere. Oare să fie un lucru bun, înseamnă că se construieşte? Sau un lucru rău faptul că nu s-a făcut nimic până acum?

E adevărat că nu am vizitat prea mult oraşul din lipsă de timp dar sper că dragii mei botoşăneni să  o ducă din ce în ce mai bine. Sper ca oraşul să se înfrumuseţeze şi gropile, şantierele să dispară curând.

Suceava

Suceava e la fel! Şi aici construcţiile, şantierele, şanţurile sunt peste tot. Poate e un lucru bun, habar n-am, sucevenii ştiu mai bine. Totuşi şi astea trebuie să se termine odată şi-odată!

Facultatea Ştefan cel Mare e superbă. Sincer! S-au făcut foarte multe acolo, clădiri noi, căminele studenţeşti au fost renovate de zici că-s hoteluri. Parcă m-aş întoarce să mai fac o dată facultatea şi să locuiesc într-o cameră de cămin. Măcar acest lucru s-a schimbat şi studenţii au toate facilităţile pentru a învăţa.

Concluzie

Mai este mult de muncă în aceste două oraşe dar lucrurile merg spre bine. Cu toate că oraşele acestea sunt un şantier nu şi-au piedut din farmec şi din frumuseţe.

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.